Fem album med Marlene

av | jul 4, 2020 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Niki & The Dove – Everybody’s Heart Is Broken Now (2016)

Det här är ett av mina absoluta favoritalbum of all times. Jag mår så otroligt bra när jag lyssnar på det. Det är så starka melodier, men framför allt är proddarna dom ljuvligaste och Malin sjunger ju så man storknar. Jag älskar när musik gör så att jag hamnar nån helt annan stans, tidsmässigt och rent mentalt. Introt till So Much It Hurts är ju så att man bara gråta och dansa tryckare samtidigt. Det här albumet får 5/5 Marlene-applåder i betyg!

Solange – True (2012)

Det här albumet har inspirerat mig och mitt sound sen det kom ut. Och då särskilt låten Losing You som är min absoluta favoritlåt i hela livet. Jag och min kompis mådde båda piss under en period för massa år sen, så vi brukade skicka lite uppmuntrande musikvideos och låtar till varann. En dag skickade hon videon till Losing You till mig, och det är en av dom starkaste musikaliska upplevelserna jag nånsin haft. Jag blev helt drabbad och kände ett enormt livspirr från första sekund. Så alla kan ju gissa hur jag kände när jag äntligen fick se henne framföra den här låten live på Way Out West förra sommaren…

Alicia Keys – Element Of Freedom (2009)

Det här albumet innehåller min andra favoritlåt i livet – Try Sleeping With A Broken Heart som jag gråtit tusentals tårar till. Den är skriven och producerad av min favvis Jeff Bhasker, som är en ständig inspirationskälla för mig både låtskrivarmässigt och proddmässigt. Hela albumet har följt mig genom hela min tid som låtskrivare och jag har starka minnen till det. Jag tycker också att det här albumet är så tidlöst! Vissa av låtarna, till exempel Unthinkable (I’m Ready) låter som något som hade kunnat släppas idag, fast den är 11 år gammal. Det är helt enkelt ett bra pop/rnb-album som håller över tid!

Kaah – New Orleans (2019)

Finns det ett bättre sommar-album än detta? Svar: nej, inte om du frågar mig. Det är liksom så himla pirrigt och samtidigt lite sorgligt som det kan va på sommaren. Det är en perfekt platta att lyssna på på morgonen en solig dag för att komma i perfekt sommarstämning. Särskilt om man bor i Stockholm och gör sig redo för att skutta ut på gatorna, får jag för mig, för det känns som att den här plattan har ett slags storstadspuls. Kaah var min mest lyssnade artist på Spotify för nåt år sen, så det säger väl en hel del om hur mycket jag gillar det här albumet.

Morabeza Tobacco – Morabeza Tobacco (2019)

Jag har lyssnat så orimligt mycket på det här albumet. Jag upptäckte dom på Soundcloud och tänkte att jag hittat en skatt som typ inga andra visste om. Det är nåt med att hitta musik som känns så himla mycket som ens egen på nåt vis, som inte hela världen vet om än. Jag kollade inte upp dom men antog rakt av att dom va från LA, för det lät så LA-drömskt och härligt. Men sen visar det sig såklart att dom ju är från Sverige och att folk visst hade koll på dom haha. Det härliga med det var ju att jag kunde gå och se dom på Under Bron i höstas efter att jag lyssnat på deras album på repeat medan jag va på bilsemester i Italien med mina kompisar. Så nu ser jag berg, solnedgångar och olivträd framför mig när jag lyssnar på det här albumet.

Fotograf:
Johanna Pettersson

Pin It on Pinterest

Share This