Fem album med Makeout point

av | Sep 23, 2017 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Bury Me At Makeout Creek – Mitski (2014)

Alma –  Bury Me At Makeout Creek har jag valt för jag tycker att det är en massa intressanta melodier och ackordföljder, snygga, dynamiska arrangemang och hjärtskärande texter som gör att en blir alldeles bedårad. Det känns som att de tänkt mycket på ljuden och behandlat varje låt som sin egen och ändå lyckas få alla låtar passa så fint tillsammans.

From Now On – Built to Spill (1997)

Theo – Låtuppbyggnaden, dem skumma riffen och den ibland super raka texten är vad som gör den här skivan till min favorit indieplatta. Ta bara raden ”No one wants to hear what you dreamt about unless you dreamt about them”. 

Mitt i livet – Bo Hansson (1985)

Andreas – Det här är svensk outsiderpops bästa bortglömda platta! Check it out, if you can find it. Jävlar i min låda.

2 – All Girl Summer Fun Band (2003)

Simon – Det här är en väldigt schysst skiva överlag att dricka citronläsk till en varm sommardag men jag gillar framförallt låten Jason Lee som är en kärleksförklaring till skateproffset och My Name is Earl-skådisen med samma namn. Den inspirerade mig att också göra en kärlekslåt till en skateare, närmare bestämt min kompis Axel Lindquist.

Tyvärr kommer den låten antagligen aldrig se dagens ljus, men vi har fortsatt på ett liknande tema i Makeout Point med att väva in (dock mer subtila) hyllningar till våra idoler i våra låtar, bland annat Nick Carter, Audrey Hepburn och The King of all Cosmos från tv-spelet Katamari.

Champagne Holocaust – Fat White Family (2013)

Shiva – Det är inte det bästa albumet jag har hört, men det här albumet är sjukt inspirerande för mig. Jag älskar hur bandet modigt blandar influenser, hur de blandar lo-fi med välproducerat och hur de använder sig av sin humor i text och melodi. Albumet har ett sånt stort omfång och man kan skratta, gråta, kasta saker och ragga till deras musik; man kan göra precis vad som helst och det är inte alla band som lyckas fånga alla känslor på samma gång. Så jäkla bra.

Pin It on Pinterest

Share This