Fem album med Maj Monet

av | maj 26, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

I skuggan av betongen – Latin Kings (1997)

Johan: – Den här skivan är banne mig ett lyriskt mästerverk. Borta i tankar är en svensk klassiker alla kategorier. Den här plattan bygger en bro till våra vänner i Hiphop för vuxna.

Bästa låt: Borta i tankar

Deep Cuts – The Knife (2003)

Signe: – Den här skivan var soundtracket till mina tonår. Vi brukade sitta på Café Annars i Norrköping och dricka kaffe i timmar till den. Första fyllan, hemmafester, tonårskärlek, vänskap.. The Knife öppnade också dörren för elektronisk musik, fick mig att ladda ner ableton live och börja intressera mig för ljud och musikproduktion.

Bästa låt: You take my breath away, Pass this on, Heartbeats.

Efter stormen – Marie Fredriksson (1987)

Love: – Efter stormen gjorde vi en cover på som en av våra första inspelningar. Efter det bestämde vi oss för att göra fler och egna låtar.

Bästa låt: Efter stormen

Cream City – Aalon (1977)

Johan: – Köpte den på nån skivmässa uppe på borgen vid folkets park i Norrköping för en massa år sen och blev helt begeistrad över albumets coverart som inspirerade oss senare när vi själva skulle göra våra. Finns även många gamla hits på denna som Rock N Roll Gangster, Lonely Princess och Summer Love. En väldigt bra producerad platta.

Bästa låt: Rock n roll gangster

EP2 – Yaeji (2017)

Signe: – Älskar Yaeji’s röst och hur hon rör sig mellan olika genrer och uttryck. Och så är det väldigt snyggt producerat.

Bästa låt: passionfruit, raingurl

Pin It on Pinterest

Share This