Fem album med Locals

av | Aug 5, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Oasis – Be here now (1997)

1997 står Oasis på den yttersta toppen i vad vi ofta kallar musikbranschen. Efter What’s the story morning glory finns det inte längre något tvivel om vilka som är störst. Med en nästan obegränsad budget och total hybris skriver Noel G. ihop skivan på ön Mustique där han semestrar med Kate Moss och Captain Jack Sparrow.

Han kommer tillbaka till England med klara låtar och skivan spelas in. Omslaget fotas på något grevskap i norra England och de kör ner en vit Rolls Royce i poolen… Varför? För att de kan. Den här skivan var den sista Oasis gjorde som Oasis. Strax innan NG började med Guccidojjor och feta guldlänkar kring armarna och de blev feta, trötta och gamla. 90-talets skälvande dödsryckningar. LG har aldrig sjungit bättre.

Bästa spår: Be here now, Don’t go away, D’you know what I mean

The Stone Roses – The Stone Roses (1989)

Utan den skivan hade inget varit sig likt idag. Från ingenstans kommer ett gäng rascals och släpper tidernas album. De är bäst och de ska ta över världen. Publiken blir som frälst, det här är exakt det alla inte visste att de väntat på och det bildas en sekt. Men lika snabbt som de kom, lika snabbt försvann de – och kvar lämnas folk i ett bottenlöst begär efter mer.

Bästa spår: I Am the Resurrection

Wrecking Ball – Emmylou Harris (1995)

Ni vet när man hör något man tror man hör för första gången men där en känsla av déjá vu snabbt infinner sig pga att musiken kanske i själva verket har funnits som en bakgrundsmusik under hela ens uppväxt. När jag hörde Emmylou Harris Wrecking Ball, för vad jag trodde var, första gången fick jag en sån känsla. Det kändes fantastiskt.

Bästa spår: Wrecking Ball

 

Hagnesta Hill – Kent (1999)

Sveriges största rockband känns svårt att lämna utanför en lista med vår inspiration. Det är verkligen svårt att välja en skiva som betyder mer än någon annan. Hagnesta Hill fanns där precis när musiksmaken tog sina första stapplande steg. Liksom Vapen & ammunition. Det fanns inget jag hört som hade samma råa men poppiga sound som Kent.

Bästa spår: Musik Non Stop

Locals – Something Real (2017)

Om ni gillar våra andra favoritalbum så föreslår vi att ni håller ögon och öron öppna i höst. Då släpper vi EP:n Something Real och passa på att se oss live så fort ni kan för sedan kommer vi att köpa Gucci och bli småfeta. Följ oss på Facebook så märker ni när grejer händer!

Bästa spår: Man väljer väl inte mellan sina barn, eller?

Pin It on Pinterest

Share This