Fem album med Kasbo

av | feb 3, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Hurry Up, We’re Dreaming – M83 (2012)

Kan vara det mest storslagna och melodiska albumet någonsin. Känns lite som att man sitter på ett tåg (inte x2000, menar ett sånt gammalt coolt harry potter tåg typ) påväg till någon avlägsen planet ute I rymden för att komma undan jordens undergång. Fast det är mysigt på något sätt. M83 gjorde jordens undergång mysig. nice.

FLUME – FLUME (2012)

Detta albumet förändrade lite min syn på musik. dissonans blev nästan en självklarhet istället för ett undantag inom musikskapande efter jag tagit mig genom det. Tror detta albumet öppnade dörren för mer experimentell musik för mig. Albumet gjorde det ok att virveltrumman inte slog perfekt I tid.

Känn ingen sorg för mig Göteborg – Håkan Hellström (2000)

Svårt att vara från Göteborg och inte lista detta albumet. Hade man kunnat klämma in hela ungdomen I ljudformat hade det låtit såhär tänker jag. Vill gråta, dansa, skratta, ha ångest, typ allt på en och samma gång när jag lyssnar. känslopackad musik till max.

Enema of the State – Blink 182 (1999)

Tror det var först här jag blev lite besatt av musik, och kanske framförallt av personligheterna bakom musiken. Ville vara som Tom DeLong så det bara knakade I kroppen, så lärde mig att spela gitarr och övade på att skriva melodier som bara innehöll två toner. Det var bra att jag lärde mig det tänker jag, simplicity is key ju?

Bad Vibes – Shlohmo (2011)

Extremt rörigt och bullrigt album, men typ nice just därför. Är sån extrem fokus på känsla och ljudbild, vart man hamnar när man lyssnar. Tror det var här jag började värdera det mer. Ljudbild, och typ stämningen på musik. Nu värderar jag nästan det högre än själva songwritingen.

Pin It on Pinterest

Share This