Fem album med Kajsa Grytt

av | feb 10, 2018 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Pauline Murray And The Invisible Girls – Pauline Murray And The Invisible Girls (1980) 

Det här är producenten Martin Hannets (Joy Division, New Order, Happy Mondays) projekt tillsammans med sångerska Pauline Murray ifrån punkgruppen Penetrations. De gjorde en skiva och några singlar som välte mig fullkomligt. Luftigt, syntigt och vackert. En av mina största inspirationskällor under Tant Strul.

Bästa spår: Dream Sequence. 

Honeymoon – Lana Del Rey (2015)

Älskar allt av henne, men den här skivan kom när jag höll på med demon till Kniven i Hjärtat. Den är modig och luftig, sätter storyn och spänningen i centrum. Väldigt inspirerande.

Bästa spår: High on the beach 

Sticky Fingers – The Rolling Stones (1971)

Måste ändå säga att Stones funnits med mig som ursprungsmusiken sen jag var liten flicka. Låtarna, förhållningssättet, svänget, arren och texterna. Jag väljer Sticky Fingers för där finns Wild Horses.

Bästa spår: Moonlight Mile

Chelsea Girl – Nico (1967)

Produktionen (Tom Wilson), sången, låtarna. Chelsea Girl är en helt unik skiva. Så vacker och enkel men ändå total dekadens och rock. Hur gick det till? Chelsea Girl är evig och kanske bäst.

Bästa spår: These Days

The Velvet Underground and Nico (1967)

”Bananskivan”. Ja vad säger man. På något sätt är väl Velvet urpunken. Det är kemin och idén som är det viktiga. Attityden och coolheten. Och naturligtvis låtarna. Låtarna. Så kallt detta. Allt som är bra har lite Velvet i sig.

Bästa spår: Venus & Furs

Fotograf: Jenny Farida

Pin It on Pinterest

Share This