Fem album med Julia Alfrida

av | jan 23, 2021 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Believe – Justin Bieber (2012)

Jag har hämtat mycket inspiration från Justin Bieber sedan starten på hans karriär men det här albumet kom vid tidpunkten då jag var som mest influerad av honom. Älskar sexigheten i låten Take You och hans röst har en sån härlig fyllighet och krispighet som jag försökt imiterat x antal gånger.

Bästa spår: Take You

Born To die – Lana Del Rey (2012)

Lana Del Reys Born To Die är som en resa tillbaka i tiden till ett glamoröst 50-60-tal som har varit en sån skön, behövlig verklighetsflykt när jag gick i gymnasiet. Det här albumet och hennes sångröst har givit mig stor inspiration konstnärligt och musikaliskt. Låten Born To Die som även satt titeln på albumet är helt klart bäst.

Bästa spår: Born To Die

Paramore – Paramore (2013)

Tack och lov för Paramore. Vilket band, vilken frigörelse och ångestdämpande under min tonår. Jag var väldigt kär i Hayley Williams, vem var inte? Samma år som deras självbetitlade album Paramore kom ut så såg jag deras konsert på Bråvalla festivalen. Jag minns så tydligt att jag stod ensam i publikhavet & storgrät medans jag fick ögonkontakt med bandets dåvarande gitarrist Jeremy Davis som gav mig en rolig, grimas tillbaka. Låten Ain’t It Fun är lekfull och allvarlig i en perfekt mix.

Bästa spår: Ain’t It Fun

Queen Of The Clouds – Tove Lo (2014)

Queen Tove Lo kastade om hela mitt universum när hon släppte albumet Queen Of The Clouds. För några år sedan skrev jag i hennes Instagram DMs att vi är soulmates och skickade en ros-emoji. Jag total-älskar produktionerna, texterna, hennes vocal-performance i alla låtarna & strukturen genom hela albumet. Låten Got Love håller i alla säsonger hela året om. Tack Tove.

Bästa spår: Got Love

Charli – Charli XCX (2019)

Framtiden är här, så kände jag när albumet Charli kom ut. Charli XCX är min största nuvarande idol. I dagsläget tycker jag att hon är en utav som mest inflytelserika artisterna i musikvärlden. Det som inspirerar mig mest med henne är hennes nytänk gällande pop-musik. Hur hon dels är genre och normöverskridande, samtidigt som hon samarbetar med olika artister, etablerade och ”up and comings”. Dessutom lyfter hon hbtq-plus communityt vilket är en hjärtefråga för mig så det ger henne ett stort plus i kanten.

Bästa spår: Gone

Pin It on Pinterest

Share This