Fem album med Julia Adams

av | mar 17, 2018 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Laleh – Laleh (2005)

Den här skivan fick mig att skriva min första låt Finaste grejen som även kom med på Little marbles första album sen. Laleh lekte med det svenska språket på ett sätt som inspirerade mig mycket och jag tyckte det var sjukt coolt att hon hade låtar på svenska, engelska och persiska som berörde mig lika starkt.

Bästa spår: Kom tilda, Hide away

Sail Out – Jhene Aiko (2013)

Min kärlek till Jhene Aiko tog sin början när min kille hörde Comfort in ending i någon butik i LA och tipsade mig om den. Hade precis kommit in i någon rnb period och älskade hennes flows och texter som ofta är poesi hon skrivit och sedan tonsatt (som jag själv jobbar ibland). Hon tar upp hårda och mjuka ämnen i samma sammetslena röst vilket jag gillar mkt.

Bästa spår: Comfort in ending, 3:16 AM

Channel Orange – Frank Ocean (2012)

Frank Ocean upptäckte jag på ett magasin omslag och tyckte han var så söt så jag läste intervjun och började sen lyssna sönder hans enda två låtar han släppt då, Novacane och Swim good. När sen Channel orange kom så var jag helt såld. Ett mer konstnärligt och poetiskt album får man ju leta efter.

Bästa spår: Pyramids, Bad religion

The Altar – Banks (2016)

Banks är min girl crush nr 1. Jag älskar exakt alla låtar hon släppt så kan egentligen inte välja mellan hennes två album men men… Har jag en emotionell dag sätter jag mig och spelar och sjunger någon av hennes låtar hemma på piano och gråter en liten skvätt. Hon sjunger som en gud, har power och en sårbarhet jag gillar, plus att hon kan dansa.

Bästa spår: Weaker girl, 27 hours

Born to Die – Lana del Rey (2012)

Den här skivan lyssnade jag sönder i vinter Stockholm på en deppig buss till och från studion när vi jobbade på vårt sista Little Marbles album. Lana kändes ny men ändå retro och hade så målande texter som jag sögs rätt in i. Väntar fortfarande på att hon ska släppa ett till lika bra album!

Bästa spår: Video games, Summertime sadness

Fotograf: Jens Nordström

Pin It on Pinterest

Share This