Fem album med Jelly Crystal

av | jun 6, 2020 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Holy – All These Worlds Are Yours (2018)

Hannes Ferm är en av de mest intressanta och kreativa person jag känner. Alltid stor inspiration när det kommer till både musik uttryck! Började spela bas med Hannes precis innan denna skiva släpptes. Bara bra låtar rakt igenom. Den har lite av av alla världar i en perfekt mix för att vilja lyssna om och om igen!

Bästa spår: In Lack of Light

Sebastien tellier – Sexuality (2008)

En skiva jag aldrig tröttnar på. Funkar i så mycket olika sammanhang. Den känns simpel och extremt välskriven på samma gång.
Så bra melodispråk och ljudbild. Också att han va med i melodifestivalen med låten Divine från albumet gör det så mycket coolare!

Bästa spår: Look

Blonde Redhead – Melody of Certain Damaged Lemons (2000)

Modern klassiker! Filmiskt och smutsigt. En trio från new york. Kazu Makino är lead sångaren i bandet och har någon sjuk nerv och pitch i rösten så man blir helt knäsvag hehe. Jag gillar det dramatiska i denna skiva. Speciellt i låten For the Damage Coda.

Bästa spår: For the damage coda

Fabulous Three – Best Of The Fabulous Three (2009)

Jag fattar inte om det är en skiva! Men om man söker på Spotify kommer ett best of album upp. Stor inspiration på nya låtarna jag börjat göra. Så groovy beats med dem coolaste basgångarna. Låten Nightbird är nog min favorit. Det är bara en trummor och bas loop med små orgel och flöjt instickare. Behövs inte mer. Det känns nästan som att det är sång på låtarna ibland trots att det bara är instrumentalt. Dem talar verkligen ut sång!

Bästa spår: Nightbird

John Lennon – Imagine (1971)

Top tio bästa album som gjorts.

Bästa spår: Imagine

Pin It on Pinterest

Share This