Fem album med Janice

av | jun 3, 2017 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

The 20/20 experience – Justin Timberlake (2013)

Vad kan man inte älska med det här albumet? Det innehåller stråk, blås, rytm, r’n’b, soul, pop och fruktansvärt feta vokaler av Justin. Låtarna är dessutom ca 7 min långa och 12 spår, lyssnar på det än idag. Genialiskt om jag får säga det själv och sjukt inspirerande!

Goddess – Banks (2014)

Banks har och är en stor inspiration. Jag hade upptäckt henne kort innan detta album släpptes. Det har 14 spår och innehåller låtar som är råa och starka men också låtar som känns äkta, sköra och som berör. Pop och r’n’b är en perfekt kombination.

Sigh no more – Mumford and Sons (2010)

Wow, det här kunde jag lyssna på dag in och dag ut. Vackert, avskalat, genuint och känsla! Något jag redan visste att jag ville göra är att leverera en känsla och beröra och det har Mumford and Sons ändå bidraget till med den här skivan.

Tough love – Jessie Ware (2014)

Hur kunde jag upptäcka Jessie Ware så sent som 2015? Hennes röst kan man ju inte säga något ont om. Den är vacker, stark och extremt behaglig och jag fastnade för henne direkt. Texterna och låtarna på detta album är tunga, smooth och jag vill att alla ska höra det!

The diary of Alicia Keys – Alicia Keys (2003)

En av de svarta kvinnliga förebilderna jag kunde se upp till som barn och fortfarande gör. Det här albumet älskar jag och det är för att de innehåller så starka element. Soul, r’n’b, feeling och för att inte nämna Alicia Keys. 15 spår och mina två favoriter är If I aint got you och You don’t know my name.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This