Fem album med I Met Famous People

av | aug 24, 2019 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Gemini – Wild Nothing (2010)

Jag har lyssnat på den skivan hur många gånger som helst, mäktigt ledsamt och drivigt. Jack gjorde hela skivan i GarageBand, vilket många andra bra artister också använt sig av (Justice och Kleerup har jag för mig?). Det brukar jag tipsa om till folk som sitter och gör musik i det programmet och tvekar på om det är proffsigt nog.

Bästa spår: Confirmation

Saved – Now, now (2018)

Perfekt producerad ledsen mainstreampop. Jag upptäckte nyligen men lyssnar på varannan dag. Har kontaktat mixaren för mix av min nästa singel, vilket han verkar vara peppad på! AZ har ett superhittigt basriff på tre toner neråt.

Bästa spår: SGL

International – Lust For Youth (2014)

Hans bästa skiva. Gästsångerskan på Armida är fantastisk. Träffades via en gemensam kompis en gång, han undrade varför jag såg ut som Lars Vilks, med långt hår och glasögon…

Bästa spår: After Touch

Lebensraum – Jonathan Johansson (2015)

Också en superproducerad skiva tycker jag, superbt låtskriveri. Högintellektuellt innehåll också, fick lära mig vad bland annat Schengenavtalet är.

Bästa spår: Du kommer krossa

Heavenly – Rosemary Fairweather (2016)

Svängig sensuell skiva, lyssnade på den i Thailand, medan jag kollade rakt in i solen.

Bästa spår: Calling Listening

Fotograf: Ebba Ågren

Pin It on Pinterest

Share This