Fem album med Holy Now

av | mar 10, 2018 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Pigs Lose – David Sandström Overdrive (2008)

Julia – Har lyssnat så mycket på den här skivan! Tycker David Sandström har en så sjukt bra röst med massa feeling. Det här var mitt soundtrack 2010.

Bästa spår: Lisa, Lisa

Hounds Of Love – Kate Bush (1985)

Ylva – Den här maxade skivan får mig att studsa och gråta. Den har funnits med mig länge och inspirerat mig mkt. Älskar mixen av konstighet och extrem vackerhet, men framförallt hur Kate verkligen skriker ut allt hon känner, det är så äkta. Hela skivan har så mycket olika modes och det finns till och med ett spår jag hatar på den och det är Jig Of Life där irländsk folkmusik (my worst) smyger sig in.

Bästa spår: Cloudbusting

Blood Sugar Sex Magic – Red Hot Chili Peppers (1991)

Hampus – Detta album sammanfattar större delen av mitt tidigare musiklyssnande – nästan varje kväll låg jag i sängen med CD-spelare och hörlurar och lyssnade och lärde mig låttexter utantill. En skiva med bara hits som fortfarande efter massa år gör mig sugen på att spela gitarr.

Bästa spår: If You Have To Ask

It’s Album Time – Todd Terje (2014)

Samuel – Blir råtaggad på att spela på min bas när jag hör denna. Bra soundtrack på väg till ett disco! Det är även en ständig go to i situationer när jag är nervös; innan första lektionen någonsin som träslöjdslärarvik och vid flygplansstarter till exempel.

Bästa spår: Delorean Dynamite

Alvvays – Alvvays (2014)

Alla – Den här skivan tycker vi om väldigt mycket. Det är så mycket go energi i den och vi har en dröm om att få vara förband till Alvvays någon gång… gärna i Kanada.

Bästa spår: Adult Diversion

Pin It on Pinterest

Share This