Fem album med Highasakite

av | mar 23, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Wounded Rhymes – Lykke Li (2011)

Det här albumet är förmodligen en av de största inspirationskällorna till vårt första album. Under den perioden lyssnade vi mycket på skivan och vi är än idag stora fans av Lykke Li.

Bästa spår: Sadness is a blessing

The Snake – Wildbirds and Peacedrums (2008)

Den här skivan innehåller också massvis av inspiration från den tid då jag (Trond) och Ingrid började göra musik under namnet Highasakite. Det här är ett album vi fortfarande lyssnar på.

Bästa spår: My heart

Bon Iver – Bon Iver (2011)

En stor inspiration, och vi hade turen att träffa Justin Vernon under Øyafestivalen. Vi hade ju lyssnat mycket på albumet innan det förstås. Förra hösten gick vi för att se Bon Iver i Oslo Spektrum, vilket var en enorm upplevelse.

Bästa spår: Beth/rest

Silent Shout – The Knife (2006)

Jag (Trond) lyssnade faktiskt inte på det här albumet förens det hade gått ungefär tio år sedan det släpptes, men jag önskar att jag hade upptäckt det mycket tidigare. Den har haft mycket att säga för vår musik sedan dess.

Bästa spår: Silent shout

Fever Ray – Fever Ray (2017)

Allt omkring det här albumet har fascinerat oss, från musik och prestanda till bilderna och all enastående paketering omkring det.

Bästa spår: Keep the streets empty for me

Fotograf:  Stian Andersen

Pin It on Pinterest

Share This