Fem album med Henok Achido

av | jul 21, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

E.1999 Eternal – Bone Thugs N Harmony (1995)

Ett album som jag hållt kärt sen jag var 14 år. Jag skrev ut alla texterna och lärde mig allt om flow och melodi.

The Blueprint / Reasonable Doubt – Jay Z (2001,1996)

Aldrig hört sanningar blivit lagda så slick och sarkastiskt, och musiken talar för sig själv. De här två albumen lärde mig hur man skapar enhetlighet i ett sound. Hoppas att man alltid kommer höra hur mycket jag inspirerats av honom genom all min musik.

Aqua Gemini – Outkast (1998)

Hur finns det ens en grupp som Outkast? Jag har aldrig känt något liknande.

Misdemeanor – Missy Elliot (2012)

Det finns ingen mer lekfull och självdistansen hon har alltid haft. Det gav henne en helt egen karaktär att dominera över Timbalands originella produktioner, aldrig hört två kreativa människor jobba så här bra tillsammans.

My Beautiful Dark Twisted Fantasy – Kanye West (2010)

Från början till slut så är detta decenniumets mest kompletta album. Allt från narrativet till produktionerna, lyriken, gästerna, det visuella. Ett komplett verk från start till slut.

Pin It on Pinterest

Share This