Fem album med Henning

av | nov 7, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Dire Straits – Dire Straits (1978)

Jag var hemma hos en kompis i mellanstadiet. Hans familj hade höns i lägenheten, och han hade den här vinylen på en spelare i sitt rum. Jag förstod först några år senare va det va för nåt, men det där ljudet hade gjort ett avtryck.

Bästa spår: Down to the Waterline

The Who – Who’s Next (1971)

Jag gick sjunde klass på svenska skolan i London. Där gick mest barn från Östermalm och man kom inte dit i morsans gamla manchesterbyxor precis. Jag kände mig rätt utanför och avsides. På julen kom en god vän till familjen på besök och han gav mig den här skivan i 15-årspresent. Det är en av få CD jag spelat sönder.

Bästa spår: Going Mobile

Prince – Sign o’ the Times (1987)

Den här stod längst fram i en skivback hemma hos oss under flera år när jag växte upp, så jag såg det där mystiska omslaget varje dag. När jag väl plockade fram den och försökte lyssna på den tog det flera försök och många år innan jag verkligen var redo. Men då var belöningen stor.

Bästa spår: the Ballad of Dorothy Parker

Emmylou Harris – Wrecking Ball (1989)

Det här albumet är en följeslagare, en stämning. Något jag kommer tillbaks till med jämna mellanrum, oavsett vilket humör jag är på finns där något att hämta.

Bästa spår: Blackhawk

Ingenting – ingenting duger (2004)

Jag såg dom under gymnasiet på trädgårn i Göteborg. Efter det började jag skriva egna låtar. Jag minns att jag lyssnade på den här skivan så högt i min Walkman och cyklade så fort att jag tappade min mammas cykelkorg på vägen utan att märka det.

Bästa spår: Här kommer solen

Pin It on Pinterest

Share This