Fem album med Glenn Udéhn

av | maj 12, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Pokerkväll i Vårby Gård – Florence Valentin (2007)

Under min skolgång hade jag en mp3-spelare där jag hade musik som alla andra lyssnade på för att passa in. Det var väldigt mycket techo och hiphop. Så när jag för första gången hörde Florence Valentin så kändes det som en käftsmäll. En käftsmäll som sa “det här är musik på riktigt, varför har du aldrig hört det här innan?!”

Bästa spår: Upp På Sociala, Ner På Systemet

Howl Howl Gaff Gaff – Shout Out Louds (2003)

Gitarrer som får ta mycket plats. Avskalat men inte tomt. Denna typ av indiepop-sound la grunden till min första platta Lilla London Brinner.

Bästa spår: Please Please Please

Säkert! – Säkert! (2007)

Annika Norlin, vad ska man säga? Fantastisk låtskrivare. Annikas texter fick mig att börja lyssna mer på vad som sägs i musiken, mer än vad jag lyssnar efter fina melodier. Detta album har jag lyssnat på sen det kom ut och gör fortfarande.

Bästa spår: Ditt kvarter

Djur & Människor – Kristian Anttila (2012)

För mig är spåret Hisingen-Manhattan en av de bästa svenska låtarna som finns. Jag och bandet har många, många, många gånger spelat den live, när mitt eget material inte räckte till. Just den här låten kan jag fortfarande sätta på repeat under flera veckor.

Bästa spår: Hisingen-Manhattan

bob hund – bob hund (1994)

Jag ska helt ärligt säga att jag inte lyssnat supermycket på bob hund under min uppväxt, men väldigt mycket de senaste åren. Outrot på Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag är så skört att man kan vid rätt sinnesstämning börja gråta.

Bästa spår: Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag

Pin It on Pinterest

Share This