Fem album med Gina-Lee

av | Jun 16, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

The Memory of Trees – Enya (1995)

Mitt absolut mest älskade album någonsin. Min mamma lyssnade på det här albumen som en besatt hela min uppväxt. Varenda spår har nog satt sig i mitt DNA, kan känna smaker och lukter från när jag var liten när jag lyssnar på det? Athair Ar Neamh är den finaste låten. Helt allvarligt så tror jag att Enya är en älva/sagofigur, hennes melodier måste vara från en annan värld.

Britney – Britney Spears (2001)

En av de första CD-skivorna i min ägo. Tycker att den är en så sjukt bra mix mellan klassiska pop-anthems, rock-influenser, lite disco och typ knull-låtar! Plus beatsen är så feta. Haha hennes attityd är fan liiiivet på den här skivan. I’m A Slave 4 U är min favorit.

Rumours – Fleetwood Mac / Rumours (1977)

Jag älskar Stevie Nicks. Svårt att välja bort Tango in the Night-skivan dock. Älskar det här albumet speciellt Dreams. Tänk att Stevie skrev den på en eftermiddag, där kan man snacka goals. Förövrigt har Post Malone gjort en sjuk cover på den, TIPS!

Blood Bank EP – Bon Iver (2009)

Jag vet att man ska välja album men den här EP:n är för viktigt för att inte tas upp. Allt jag skrivit som handlar om ångest, heartbreak och allmänt lidande har antagligen skrivits med den här EP:n i öronen/undermedvetandet. Jag älskar hur Justin Vernon berättar, jag kan blunda och se var han är, samtalen han har. I skogen, i en bil. Hans röst i falsett tillsammans med vocodern. EP:n är som en underbar feberdröm, typ den finaste kvarten i ens liv.

Nevermind – Nirvana (1991)

Känns typ äckligt att ha med det här albumet? Orkar inte ens vara pretto och välja ett mindre känt album av dem, tycker fan detta är bäst, sorry! Tycker att det är så kul att Butch Vig (producenten av albumet) fick lura Kurt Cobain att göra fler sångtagningar under inspelningen, kan verkligen känna igen mig i att bara inte orka. Vad kan man ens säga, alla spår är hits och alla spår är skitbra att sortera tvätt till, jag gjorde nämligen det förra veckan.

Pin It on Pinterest

Share This