Fem album med Frida Sundemo

av | nov 9, 2019 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Very – Pet Shop Boys (1993)

Det första albumet jag köpt för egna pengar. Jag hörde Go West från min storebrors rum och kunde inte släppa tanken på att få köpa skivan av honom. Till slut gav han med sig för åttio kronor. Albumet banade sedan väg för Violator av Depeche Mode.

Chet Baker Sings – Chet Baker (1954)

Ett av tre album som rullar hemma för tillfället. Jag älskar att lyssna på samma låt eller låtar flera månader i streck och detta album har gått på repeat varje dag det senaste året. Like Someone In Love och Look For The Silver Lining är två favoriter. Jag älskar hur Chets röst lika gärna skulle kunna tas för en kvinnas.

OK Computer – Radiohead (1997)

No Surpises från en CD-freestyle på rasten och jag var fast. Jag lärde mig att spela gitarr genom att söka på ackorden till deras låtar på www.ultimate-guitar.com och mycket av harmoniken på plattan har inspirerat mig när jag skrivit egen musik.

TRON: Legacy – Daft Punk (2010)

Ett av världens bästa soundtrack. Jag älskar mötet mellan det orkestrala och det elektroniska och det här var en stor inspiration till min senaste fullängdsalbum Flashbacks & Futures.

Dear John – Loney Dear (2009)

Ett av de album som inspirerade mig mest när jag började producera egen musik. På Flashbacks & Futures gjorde jag en cover på en av mina favoritlåtar från plattan, Violent, och till min stora glädje lyckades jag också få med Loney Dear att sjunga på den.

Fotograf: Joel Humlén

Pin It on Pinterest

Share This