Fem album med Fjärran

av | sep 21, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

From a basement on the hill – Elliott Smith (2004)

Elliott är nog den artist vi alla lyssnat mest på och vi har väl funnit något slags gemensamt språk i hans musik som gör att vi förstår varandra rätt bra. Skivan färdigställdes efter hans död, den blev väldigt bra men det hade vart spännande att se vad som hänt om Elliott varit med hela vägen.

Bästa spår: Coast to Coast

Paris 1919 – John Cale (1973)

Fantastisk musiker och låtskrivare som har haft ett finger med i ett gäng av musikhistoriens finaste skivor. Det är något speciellt med skivor skrivna av basister, ackordföljder som känns för simpla eller för konstlade som en inte hade köpt i vanliga fall maskeras av en bra basists tonspråk och John Cale är mästare på detta.

Bästa spår: Andalucía

Anarkist – Mattias Alkberg (2011)

Det är svårt att välja en skiva av Alkberg men Anarkist kokar ner mycket av det vi gillar med honom. Sjukt fina texter i en spretig ljudbild som vi vill lyssna på om och om igen.

Bästa spår: Lys upp mig som en stjärna

Mycket Väsen För Ingenting – [ingenting] (2016)

Svensk indieklassiker som lyckas va skittöntig och skitbra samtidigt, ungefär så som vi vill va.

Bästa spåret: Bergochdalbana

Lesser Matters – The Radio Dept. (2003)

En otroligt brusig och skev produktion som ändå känns helt självklar där vardagsbetraktelser sätts under förstoringsglas.

Bästa spår: Strange Things Will Happen

Pin It on Pinterest

Share This