Fem album med FARIDA

av | jun 1, 2019 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

All Bitches Die – Lingua Ignota ‎(2017)

Egentligen är det ju mycket mer ny musik som påverkar det jag gör nu men svårt att få med alla perioder i ens liv med endast 5 album. Det är nästan svårt att prata om den här, den har betytt så otroligt mycket för mig på ett personligt plan. Ibland lyckas någon annan sätta ord på det man själv har svårt att uttrycka men som ligger inuti och skaver. Jag bröt mer eller mindre ihop när jag såg Kristin live men det var ändå vackert och hon frågade efteråt om hon fick ge mig en kram haha. Älskar henne och alla låtar lika mkt men om jag måste välja vilket jag ju måste så blir det All bitches die.

Bästa spår: All bitches die

Total – AUDIONOM (2014)

Det är svårt att inte nämna Audionom då mitt band numera enbart består av medlemmar därifrån och på något sätt påverkar väl det hur vi låter live, de är fantastiska musiker och de har gjort fantastiska skivor. Inte mycket mer att säga om det.

Bästa spår: Nordstierna

White 2 – SUNNO (2004)

Har nog kommit fram till att nästan all musik som verkligen betyder något för mig handlar om någon slags utdrivning. Att bli vän med sin ångest och ta ett steg in i den och betrakta den istället för att fly från den. När man utsätter sig för det är det jobbigt ett tag men härdar man ut släpper det och man blir lugn. För mig är det som meditation. Basens djupa vibrationer tillsammans med mässandet bär en liksom över det, älskar att lyssna på ljud som många uppfattar som oljud, det gör mig lugn.

Bästa spår: Decay (The symptoms of Kali Yuga)

You must be certain of the devil – DIAMANDA GALAS (1988)

Såg jag live för första gången när jag var kanske 17-18 år och det var så extremt starkt, nästan religöst. Jag var rädd och fascinerad hur man kunde vara så grotesk på ett så vackert sätt. Hennes långa svarta naglar på pianot och rösten som kändes excorsist framkallande. Kombinationen av hennes extrema punkattityd med skolad operaröst och utbildning, för mig var det en extrem krock men den drabbade mig starkt. Hennes o Blixa Bargelds skrik har påverkat/inspirerat mig mycket. Same source.

Bästa spår: Double-Barrel Prayer

 Juju – SIOUXSIE & THE BANSHEES (1981)

I samma veva som The Cure som betytt asmycket och som jag sett live mest av alla band på jorden men 5 album är 5 och kvinnorna i mitt musikaliska liv är råviktiga… Siouxsie såg jag första gången i Köpenhamn när jag var typ 15 år. Åkte dit med några som jag inte kände så väl och som hade körkort, hade hört att de skulle dit och lyckades på något sätt tjata mig med för jag ville dit till varje pris. Konserten var magisk. Dock fick kvällen ett tråkigt slut då vi blev rånade/fick inbrott i bilen medan vi var på konserten. Satt en hel natts bilfärd hem med krossat glas i sätet och smashade rutor och höll på och dö av köld men jag var varm i hjärtat.

Bästa spår: Into the light

Pin It on Pinterest

Share This