Fem album med Echo Ladies

av | Apr 8, 2017 | Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Psychocandy – The Jesus and the Mary Chain

Det var det fösta shoegaze-albumet vi hörde. Om en verkligen fattar det så fattar en det. Just like honey är en av de finaste kärlekslåtarna en kan hitta.

Heaven or Las Vegas – Cocteau Twins

Cocteau Twins är en av våra stora inspirationskällor. Speciellt när vi insåg att de inte heller hade några livetrummor utan en bandspelare, precis som vi. Albumet innehåller några av våra favoritlåtar med bandet.

In and Out of Control – The Raveonettes

Vi älskar detta bandet, speciellt detta albumet. Vi får ofta hålla oss tillbaka så vi inte låter för likt dem. Men detta är bara ett av många bra The Raveonettes-album, det var svårt att välja bara ett.

The Drums – The Drums

Kanske det svarta fåret på denna listan. Men det var tack vare detta albumet som vi började försöka skriva egen musik. Vi låter inte så mycket som dem, men mycket inspiration kommer härifrån. Enligt oss kan en hitta några av världens bästa, renodlade poplåtar på detta albumet.

A Different Arrangement – Black Marble

Det albumet som gav oss alla våra synth-influenser. Joar hörde albumet och började köpa alla analoga synthar han kunde hitta.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This