Fem album med Duschpalatset

av | feb 29, 2020 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Umeå vråljazz giganter

HUR ska vi kunna lista 5 betydelsefulla album utan att ens nämna den otroliga musikstaden vi fötts, lever, och andas i?! Umeås hardcorearv har banat väg för otaliga genialiska musikakter under 00-talet och denna samlingsskiva slår verkligen huvudet på spiken med ett axplock av det absolut bästa. Hur många gånger har vi inte förfestat, cyklat längs älven, och lagat mat till denna skiva?! Man får en tår i ögat.

Glee: The music, volume 1

Glee hörrni! Hur mycket man än skäms så har Glee återuppväckt stämsång och showdans, och varit en ovärderlig underhållningskälla under våra högstadieår. Vid en tillbakablick blir man helt chockad över hur det faktiskt fick gå till på TV för ett antal år sedan men det är COMEDY GOLD. Glee cast fick tweens över hela världen att lyssna på klassisk rock (haha) och tycka det va coolt att vara en outsider. TACK Glee för att ni lärde oss om självdistans, guilty pleasure-låtar, och high schoolarketyper.

Eberhard kcch – mina sju ålderstecken

Eberhard lärde oss mycket. Om pelargoner, gamar, och att skapa den musik man själv blir glad över. Vi lärde oss att man en dag kan snubbla över genialisk musik som kommer förändra ens egna musikambitioner för evigt. Tack till vattenprofeten Eberhard Kcch!

Lorentz – kärlekslåtar

Detta album må ha börjat som ett guilty pleasure för oss alla, men så småningom utvecklats till SÅ mycket mer. Vi älskar Lorentz. Så är det bara. Han är en känslig kille vars musik är smörigare än Persiska viken efter oljeläckan 1991, men det flyger så jävla bra.

Vit päls – Nu var det i alla fall så

Till vår stora lycka har bandet som tongav vår högstadie- och gymnasietid gjort comeback! Vit päls är perfekt oseriöst cyniska men det träffar i hjärtat ändå. ”Nu var det i alla fall så” innehåller 21 låtar vilket är helt sjukt!!

Pin It on Pinterest

Share This