Fem album med Diamond Is Forever

av | jun 20, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

The Knife – Silent Shout (2006)

Lite av en modern klassiker, känns verkligen som att det finns ett före och ett efter med denna skiva. Har lyckats skapa en ny våg av mörkare elektronisk musik och låter så klassisk och nyskapande på samma gång. texter, produktion och omslag; allt är perfekt! The Knife får det att låta så självklart. Därför också en skiva som är fantastisk att lyssna igenom från start till slut.

Bästa spår: Neverland

The Cure – Disintegration (1989)

Känns lite som en skiva som är svår att utelämna när vi pratar om musik som betytt mycket för oss. Öppningsspårets storlek är så överväldigande och sedan kommer det extremt intima i till exempel Lullaby. Den lyckas omfatta så mycket och ändå inte kännas spretig.

Bästa spår: Fascination Street

Trentemöller – Fixion (2016)

En skiva som på ett fantastiskt sätt lyckas kroka ihop det vi älskar med till exempel Disintegration med tio-talets produktion. Det är underbart hur Trentemöller lyckas förvalta det och skapa något nytt från det arvet utan att det känns som en kopia. Sedan är spåret med Savages sångare Jehnny Beth något som ensamt skulle kunna bära en skiva. Tur är ju sen att resten av skivan är minst lika bra!

Bästa spår: Redefine

The Smashing Pumpkins – Adore (1998)

Smashing Pumpkins femte album och kanske ett av deras mest konceptuella. Gothigt, ständigt i en blandning mellan något mjukt och hårt på ett ambivalent sätt. Med en del fantastiska låtar som To Sheila, Ava Adore, Perfect och Once Upon A Time. Favoriten är dock ett av de tyngre spåren mot slutet av skivan – Pug.

Bästa spår: Pug

Sigur Ros – Kveikur (2013)

Denna skiva kom verkligen som bombnedslag och visade en sida av Sigur Ros som vi inte sett tidigare. Det är mörkare, hårdare och nästan ännu vackrare än tidigare. Återigen en parallell till Disintegration, men herregud vad öppningsspåret sopar banan med en. En väldigt fysisk skiva som känns mycket på många nivåer.

Bästa spår: Brennisteinn

Pin It on Pinterest

Share This