Fem album med Delsbo Beach Club

av | Nov 24, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

24 Bästa – Lill Lindfors (2004)

Erik: – Här är en skiva som jag lyssnade väldigt mycket på när jag flyttade till Stockholm och startade vad som blev Delsbo Beach Club. Det är en skiva som har fått mig att känna mig väldigt glad och väldigt vemodig/sorgsen på grund av dess blandade innehåll. Jag uppskattar verkligen de 60-/70-talsproduktioner som man får höra skivan igenom och de musiker som spelar på skivan. De uppvisar en sann kärlek för sina instrument i inspelningarna. Jag har också varit väldigt fascinerad över texterna, som har mycket att göra med just den stad jag flyttade till, och att just jag har fått gå på samma platser som hon refererar till i ett par av sina låtar.

Bästa låt: Om vi hade en dag

You & Me – The Walkmen (2008)

Alexander: – Är Matt Barrick världens punkigaste jazztrummis eller världens jazzigaste punktrummis? Frågan förblir obesvarad. Ett som är säkert är att jag under en lång tid inte ville något hellre än att låta och se ut som Matt bakom trummorna. Den drömmen är numera död; Matt är liten och tanig, själv har jag blivit lönnfet. Kärleken till Walkmen består dock, inte minst tack vare magnum opuset

Bästa låt: I Lost You. Ni vet när man är så pass olyckligt förälskad så att det känns som att man är under vatten? Den känslan fångar bandet här. Trummorna mullrar, sångaren kippar efter andan, gitarrsträngarna strör regndroppar omkring sig och när allt är över har solen
börjat titta fram. Walkmens terapeutiska förmåga sträcker sig bra mycket längre än till ett inhopp i OC.

Elliott Smith – Elliott Smith (1995)

Stas: – Den här skivan kom in i mitt liv som en storm under gymnasietiden. Jag har rätt lite kontakt med de flesta människor jag kände då men Elliott är en vän som alltid finns där. Vi träffas oftast för långa promenader längs övergivna gator efter att alla barer har stängt. Han är inte så bra på att svara längre men han lyssnar.

Bästa låt: St. Ides Heaven

Boys & Girls – Alabama Shakes (2012)

Erik: – En skiva som har följt med sedan 2013 och en sådan som jag ofta återkommer till. Blir alltid lika överrumplad av Brittany Howards makalösa röst i kombination med instrumenteringen. En instrumentering som blandar indie-pop och blues på ett helt perfekt sätt. Detta är en skiva som har inspirerat mig till att det är möjligt att blanda de två världarna utan att det blir ‘’fel’’. Den här skivan har nog något för även den mest inbitna hårdrockaren och det mest envisa popsnöret.

Bästa låt: Rise to the sun

Songs in the Key of Z – Blandade artister (2013)

Alexander: – När jag som 22-åring pluggade medieproduktion i Halmstad så bodde jag i en ”yteffektiv” hyresrätt på 16 kvadrat. I den brukade jag en gång i veckan värma en halv burk Soldatens Ärtsoppa och lyssna på Songs in the Key of Z. Det var min torsdagstradition och en kolossalt viktig sådan, ty jag vantrivdes i Halmstad. Kände mig som en utböling. Blev deprimerad. Outsidermusikerna på Key of Z-samlingen var min tröst, de sa åt mig att det är okej att inte bara känna sig kass utan rent av vara kass. Det går ändå att åstadkomma något betydelsefullt. Till följd av det skrev jag närmare 100 låtar under min tid i Halmstadshytten och vem vet, en dag kanske någon av dem kommer med på en liknande samlingsplatta?

Bästa låt: Walking the Cow med Daniel Johnston

Pin It on Pinterest

Share This