Fem album med danmarck

av | Jun 10, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Incesticide – Nirvana (1992)

Det här var min första förälskelse. Jag gillar i stort sett allt med Nirvana, det destruktiva och det primala. Om jag någon gång känner att jag skapat något som är för sjukt (händer ofta) så lyssnar jag på Hairspray Queen och då känner jag mig nästan normal igen.

Beväpna dig med vingar – Thåström (2012)

Titellåten är nästan för bra för att vara sann. Thåström är också han nästan för bra för att vara sann.

The Velvet Underground & Nico – The Velvet Underground (1967)

Älskar det skeva soundet med gnissel och ostämda gitarrer. Detta är mer än bara musik, detta är konstmagi. Allra bäst är Venus in furs. Har ni hört något bättre fiolspelande?

 Antichrist Superstar – Marilyn Manson (1996)

Det här albumet är kompromisslöst och rakt på sak, djupt inspirerande. Ingen lämnas oberörd efter att ha lyssnat igenom detta album. Antingen har du blivit frälst eller så vill du spy. Jag blev frälst.

Transfixiation – A Place To Bury Strangers (2015)

Gitarrerna på denna skivan. Kan man släppa sånt här oväsen? Ja! Om jag får välja så summerar låten I’m so clean summerar skivan bäst.

Pin It on Pinterest

Share This