Fem album med CONFUSE-RAY

av | apr 29, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Ultraviolence – Lana Del Rey (2014)

Av någon anledning hade jag lyckats missa Lana Del Rey innan jag hörde den här. Sådär mörkdramatiskt och pophittigt, jag inspireras väldigt mycket av arrangemangen och låtskriveriet. Hon är så Cool! Sedan tycker jag det är ett så häftigt grepp att göra en ”storbudgetpop”-skiva som låter så mycket liveband.

Bästa låt: West coast

Uran – Uran GBG (2014)

Discharge-gura, syntar som låter som att de ska brinna upp och motorik-trummor, fast punk?! Den pepp jag fått av den här skivan uppmäts i gigawatt eller nåt, jag vet inte. Det är så korkat och briljant på samma gång.

Bästa låt: Uri bock

Entertainment – Gang of four (1979)

Usch vad jag har lyssnat mycket på den här. Och tjatat inför mina vänner om hela soundet! Så rått och fult och spretigt och ändå snyggt på samma gång. Thatcher-england, konstskole-pretentioner och humor inramat i de allra bästa skeva gitarrer åt alla håll och kanter. Sjukt vassa texter och bara bäst. Kanske den av skivorna som hörs mest i det som jag gör. Den och Televisions första då, men det blev tradigt att ta bägge.

Bästa låt: I found that essence Rare

Jazz på svenska – Jan Johansson (1964)

Den skiva som alltid får vara med i mina väldigt ombytliga top fem. Som alltid biter på mig när inget annat gör. Hur de spelar. Hur de spelar. Hur de spelar. Hur de spelar.

Bästa låt: Går inte att välja, beror på hur jag mår. Idag Visa från rättvik (söndag, trött.)

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars – David Bowie (1972)

Jag vet inte om jag känner att jag måste säga nåt om den här. Men den betyder väldigt mycket för mig.

Bästa låt: Även här beroende på humör, men idag It ain’t Easy.

Pin It on Pinterest

Share This