Fem album med Carl Louis

av | jan 20, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Miike Snow – Miike Snow (2009)

Jag är en stort fan av svensk indiemusik och för mig är det här definitionen. Akustiskt och elektroniskt blandat till perfektion med precis rätt dos av vintage vibe. Detta album hjälpte verkligen till att forma min musiksmak när den kom och är fortfarande en inspirationskälla.

Bästa låt: Cult Logic

Hurry Up, We’re Dreaming – M83 (2011)

Av alla album är detta album förmodligen min favorit. Den har allt, storhet, energi, melankoli och tar mig verkligen på en
känslomässig resa till någonting större än mig själv. Det finns inte mycket att säga förutom att det bara kan sammanfattas
med ett ord; Episkt.

Bästa låt:  Midnight City (Men verkligen alla)

Melody A.M. –  Röyksopp (2001)

Som en norsk elektronikproducent är Røyksopp hjälten över alla hjältar. Deras karriär talar för sig själv och det inflytande de
har haft på artister som mig, är enormt. Det är svårt att välja från deras katalog, men det första albumet har en mycket speciell
känsla. Det tar mig långt upp i himmelen och ned igen.

Bästa låt: Eple

Pink Moon – Nick Drake (1972)

Nick Drake gör mig verkligen avslappnad. Många resor har åtföljts av hans gitarr och känsliga vokal. Den nakna produktionen, hur han sjunger och använder rytmen gör för mig att detta album skiljer sig från alla andra i samma genre.

Bästa låt: Pink Moon

Silent Treatment – Highasakite (2014)

Jag är så lyckosam över att ha samarbetat med Highasakites frontfigur Ingrid Helen Håvik i början av hennes karriär och jag har kunnat följa hennes utveckling. Hon är en av de mest unika artisterna i Norge. På detta album tycker jag att allt fungerade perfekt, från låtskrivning till produktion till mix och master. Det låter dyrt. Men det viktigaste är känslan, och det här albumet har något som gör M83-albumet så bra, melankoli blandat med glädje och en känsla av att man är en del av något
större än sig själv.

Bästa låt: Hiroshima

Pin It on Pinterest

Share This