Fem album med Boy With Apple

av | okt 31, 2020 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider, Ny musik

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Its immaterial – black marble (2016)

Detta album är bara ett sånt himla gött sound som vi bara älskar. Det känns mörkt och vackert samtidigt. Genomgående för musik vi gillar är goa melodier och detta album är inget undantag. Iron lung kan va en av det bästa låtarna någonsin.

Bösta spår: Iron lung

Antisocialeties – Alvvays (2017)

Alvvays andra platta känns som en varm kram. Extremt bra låtskriveri, melodier och Molly Rankins otroliga vocals gör detta till en solklar klassiker för oss. Varje låt står på egna ben men skapar också en grym helhet. Not my baby har givit en del inspiration till vår låt Green Eyes.

Bösta spår: Not my baby

Souvlaki – Slowdive (1993)

Inte särskilt otippat val men detta album måste helt enkelt va med på listan. Troligen det bästa giftermålet av pop och shoegaze man kan hitta. Om vi skulle försöka sätta ord på soundet skulle vi säga glittrig nostalgi.

Bösta spår: alison

Last forever – Westkust (2015)

Man behöver inte komma från England eller USA för att göra bra shoegaze. Man kan till och med komma från goa Göteborg. Westkusts mästerverksplatta Last forever har en speciell plats i våra göteborgar-hjärtan. Jäkligt rivigt och garage-igt sound. Coolt med två lead sångare också.

Bästa spår: dishwasher

Heaven or las vegas – Cocteau Twins (1990)

Ibland har vi hört att vi påminner lite om cocteau twins vilket är väldigt smickrande. Deras sound är dock helt originellt. Dom visar att det inte går att ha för många lager chorus och att riktiga trummisar är överskattat. Och vem kan glömma lyrics som ”singing on a feebo stree, i want to love a gomba gom gombee”?

Bästa spår: Iceblink luck

Fotograf:
F. Ekenstam

Pin It on Pinterest

Share This