Fem album med Big Wild

av | mar 2, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Pure Funk – Various artists (1998)

Det här var en av de skivorna som såldes superhårt på TV när jag var liten och jag köpte den när jag var 8 eller 9 år gammal. Det är lite roligt att tänka sig att just den där Tv-reklam skivan var mitt första steg mot funken och att den verkligen lyckades göra ett stort avtryck på mig. Majoriteten av låtarna på skivan är från det sena sjuttio och tidiga åttiotalet, det var på den tiden då funk var allt mer elektronisk och färgglad. Än idag är det den stilen av genren som jag gillar mest och den jag refererar mest till inom min egen musik.

Greatest Hits – Queen (1981)

Min pappa hade den här skivan och jag tror att den enda anledningen till att jag spelade den för första gången när jag var nio år gammal, var för att omslaget var coolt. Att döma en bok efter sitt omslag visade sig vara ett bra val den gången. Jag tyckte att det var jättekul att låten från Wayne’s World Bohemian Rhapsody fanns med på albumet. Queen lärde mig hur jag kan vara dramatisk med min musik och fånga känslor hos lyssnaren. Dramatik lyfter upp musik och skapar en spänning och ett resultat som alltid kommer att finnas med i mitt skapande av musik.

2001(Instrumental) – Dr. Dre (1999)

När jag började att producera vid tretton års ålder vad jag starkt influerad av hiphopproducenter. Timbaland, Neptunes, Dr. Dre var alla producenter som jag ville emulera. Jag kommer ihåg att jag köpte den här skivan och trodde det var coolast om jag bara kunde höra instrumentala och inte texterna. Det kändes som en VIP-åtkomst och jag analyserade helvetet ur det här albumet. Dr. Dre Sound 2001 var så bra gjort och väl blandat. Jag lärde mig mycket av hans arbete speciellt från det här albumet.

Currents – Tame Impala (2015)

Det här albumet är en riktig inspirationskälla och Kevin Parker är fantastisk på det han gör. Det här albumet exemplifierar verkligen finjusterad psykedelisk musik. Ljuden är unika och sprakande av nyfikenhet utan att låt allt för trippy. Melodierna är catchy och fokuserade utan att jaga alltför mycket. Lyriken är igenkännande och existentiell utan att vara för tung. Currents är den perfekta balansen av konvergerande idéer.

The Good, The Bad, and The Ugly – Ennio Morricone (1966)

Jag har med det är albumet bland mina topp fem val, men det är Ennio Morricones hela karaktär av arbete som jag älskar. För mig definierar ingen ljudet western mer än den här killen (även om han är från Italien). Hans användning av melodier och harmonier har kraftigt påverkat min musik. The Ecstasy of Gold är så djärvt, uppfriskande och banbrytande. Det trifekta är något som jag försöker att fånga I min musik, speciellt med hjälp av mina ackord.

Pin It on Pinterest

Share This