Fem album med A Beautiful Friend

av | nov 25, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Into the great wide open – Tom Petty (1991)

Efter att som 14 åring hört den här skivan föddes drömmen om att själv skriva och sjunga mina egna låtar. Det dröjde dock 7 år innan jag vågade vara den som stod längst fram och själv sjöng det jag skrivit. 

Bästa låt: Learning to fly

Wrecking ball – Emmylou Harris (1995)

Den här skivan fångade mig genom den fantastiska kombon av Emmylous röst och Daniel Lanois karaktärsegna produktion. En fantastisk skivan som inspirerat på många plan. 

Bästa låt: Were will I be

Loney, noir – Loney dear (2005)

Sveriges i särklass bästa låtskrivare inom popgenren. Gillar alla skivor av Loney men den här kanske sticker ut lite extra för mig. Att slå på en Loney dear platta när jag kört fast i en låt som jag håller på att skriva brukar va rätta medicinen för att komma igång igen. 

Bästa låt: Sinister in a state of hope

What’s next to the moon – Mark Kozelek (2001)

En genialisk skiva med enbart AC/DC tolkningar på akustisk gitarr och sång. Den här har inspirerat mitt gitarrspel mycket och kanske också fått upp mitt intresse för att nån gång ibland göra en cover på otippade låtar. En sån, Robyns Keep this fire Burning finns med på min andra skiva We were heading for the sun. Har även gjort tolkningar av bl.a. Samantha Fox och en The Cure låtar som ligger uppe på min SoundCloudsida. 

Bästa låt: Love at first feel

Steve Mcqueen – Prefab Sprout (1988)

Jag är svag på, gott och ont, för lite slickare musik. Kanske för att jag i min barndom fick en överdos av Toto och andra västkustband genom kompisar och kanske speciellt deras äldre bröder. Den här skivan låter inte alls som Toto men det finns något väldigt tillrättalagt och slickt över den och då är det ändå Prefabs kanske ruffigaste skiva. Den har inspirerat både produktioner och mitt låtskriveri. 

Bästa låt: Bonnie

Pin It on Pinterest

Share This