Fem album med Baula

av | Okt 7, 2017 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

White Chalk – P.J. Harvey (2007)

Det här är skivan som man önskar att en gjort själv. Hur ofta händer det att alla låtar är äckligt bra? Hennes röst och reverb bäddar in dig i en falsk tröst. Bonus med skivomslag som matchar stämningen på skivan. 

Bästa låt: White Chalk

On Oni Pond – Man Man (2013)

Vi fick äntligen se Man Man när dom spelade som förband till Gogol Bordello i Oslo och fick en rejäl högerkrok av deras liveframträdande. Den här skivan är inte sämre den. Det är framförallt rytmerna, de berättande texterna och påhittigheten som gör det så förbaskat bra. Det blir aldrig tråkigt. 

Bästa låt: King Shiv

Observator – The Raveonettes (2012)

Det här är våra husgudar och oändliga källa till inspiration. Vi skulle kunna välja och vraka mellan deras skivor, men bäst är nog Observator ändå! Det finns inget band som blandar melankoli och elgitarrer så bra som Raveonettes. 

Bästa låt: Young and Cold

Planet Earth – Berndsen (2013)

Under festivalen Iceland Airwaves i Reykjavik ramlade vi in på en spelning med Berndsen. Han kastade ut skivor i publiken och Isak, snabb som en vessla, fick tag i en. Nästa dag hyrde vi en bil och turistade runt och lyssnade på skivan. Det var kärlek vi första låt. Synthar, 80-tal, mörker och geni. 

Bästa låt: Lifeless Planet 

Once More, With Feeling – Buffy The Vampire Slayer (2002)

När Kallos absoluta favoritserie gör ett musikalavsnitt som sedan blir till en skiva är det oemotståndligt. Oklara sånginsatser, auto-tune innan det blev en grej och säkert helt ointressant om man inte tycker om Buffy The Vampire Slayer.

Pin It on Pinterest

Share This