Fem album med Baby Missiles

av | apr 7, 2018 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Lost in the dream –The War on Drugs (2014)

Ett album med stort A. Finns så mycket i både låtskrivandet och sound som gör den tidlös. Burning är egentligen en låt som brinner saktare än till exempel Red Eyes men ändå längre.

Bästa spår: Burning

Revolver – The Beatles (1966)

Jag hade kunna välja fem album med bara Beatles, men till slut föll valet på denna favorit. Bra blandning på klassiker och galenskap som avslutas med den troligtvis mest kreativt fulländade låten. Läste nånstans att Lennon ville lägga sången svingandes från upphängning i taket.

Bästa spår: Tomorrow never knows

Truls Mörck – Truls Mörck (2015)

En egen lysande tacka från den musikaliska guldgruva vi kallar Göteborg. Utöver att vara ett av de bästa album att komma ur staden får den även axla rollen att representera en hel stads musikscen som ständigt levererar inspiration och en osmickrande känsla av avundsjuka.

Bästa spår: City Lights

Burn your fire for no witness – Angel Olsen (2014)

Skivan är lika spröd och vacker som smutsig och rå. Hon bevisar att det fortfarande går att skapa underverk med en gitarr, bas och trumma. Unfucktheworld är låten som borrar det budskapet rakt in i fontanellen.

Bästa spår: Unfucktheworld

Innerspeaker –Tame Impala (2010)

Som debutalbum är den ren perfektion. Alter ego borde vara ett anthem för alla spinning-instruktörer runtom om i världen men ännu bättre om en köper riktig cykel och kör Jack-sommar.

Bästa spår: Alter Ego

Pin It on Pinterest

Share This