Fem album med Azure Blue

av | jun 16, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

16 Lovers Lane – The Go-Betweens (1998)

Azure Blue är i grunden mest traditionella poplåtar som jag alltid skrivit dem. Jag bytte gitarren mot synth och behöll melodierna som jag växte upp med. Den dramatiska australienska popen har influerat väldigt mycket.

Bästa spår: Quiet Heart

The Man Machine – Kraftwerk (1978)

Jag ville rensa i den stora ljudbilden och göra mer minimalistiska arrangemang och då är Kraftwerk den givna referensen.

Bästa spår: Neon Lights

New Mexico – Oppenheimer Analysis (1982)

Jag påbörjade en skiva inspirerad av minimal wave och den bästa skivan i genren är enligt mig denna. Många hade lite oputsade sångare och låtskrivare men Andy Oppenheimer hade allt. Han personliga utveckling är minst sagt ovanlig. Numera jobbar han för den engelska staten med antiterrorism mot kemiska vapen och kärnvapen.

Bästa spår: Don’t Be Seen With Me

In Decay – Com Truise (2012)

Det finns inslag av space disco på skivan och Com Truise är en stor favorit när det gäller filmiska låtar med snygga trummaskiner och synthar.

Bästa spår: Alfa Beach

Konnichiwa – Skepta

Jag älskar alla möjliga genrer och inom hiphop är jag ett stort fan av den nya UK Grime-scenen. Skepta bygger en bro mellan modern hiphop och synthnörderi och för skivans lite trotsigare spår var han en stor förebild.

Bästa spår: Shutdown

Pin It on Pinterest

Share This