Fem album med Anti Pony

av | Sep 9, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Ja dä ä dä – Pugh Rogerfeldt (1969)  

Jag fick låna Ja dä ä dä-vinylen av min polares farsa när jag var 13år eller något sånt. Jag blev helt knäckt av trumintrot på Love, love, love + allt annat som kom efter. Jag älskade hur ljuden lät, att den var exprimentell och cool på ett konstigt vis. Fortfarande en av mina favoritskivor. Hej till Loffe i himlen som är bästa trummisen ever.

Bästa spår: Här Kommer Natten

Family Tree – Nick Drake (2007)

Jag hittade en massa brusiga och fantastiska osläppta låtar med Nick Drake inspelade i hans studentrum (kan ha hittat på det) på Napster (ni som vet vet) när det begav sig. Sjukt bra, många covers som är rågrymma, men dem fanns bara att hitta där så jag brände dem på cd och det blev min nya favoritskiva. Långt senare släpptes de flesta av låtarna på en skiva som heter Family Tree. Några saknas, några har kommit till, men lyssna på den för den är helt grym och jag lyssnar fortfarande på den varje vecka.

Bästa spår: Cocaine Blues

Bold As Love – Jimi Hendrix (1967)

Den här är anledningen till att jag ville spela gitarr och skriva låtar. Jag har lyssnat på allt med Jimi sen jag var bebis typ. Jag hittade en kassett för ett tag sedan där jag spelat in den här skivan. ”Hones nav” var kassetten märkt med. Nu vet jag att den heter Bold As Love.  

Bästa spår: You Got Me Floatin´

Debut – Björk (1993)

Älskar Björk. Har alla skivor fram till Volta och har lyssnat ihjäl mig på det i perioder. Hennes musik låter inte som nåt annat och träffar ändå i hjärtat. Tips är att lyssna in dom akustiska live-skivorna som hon har släppt. Vidrigt bra. Det är hennes fyra första album i helt nya versioner.

Bästa spår: Venus As A Boy

Salloom, Sinclair & The Mother Bear – Salloom, Sinclair & The Mother Bear (1968)

Något obskyrt San Fransisco psychrock band som pappa hade en skiva med. Jag hittade den hemma under ett sommarlov när jag var uttråkad och lyssnade igenom. Jag blev av nån anledning sjukt tagen av låten Griffin och tyckte den låten var magisk. Det är väl inte världens bästa album nångonsin men jag gillar det fortfarande. Tror skivan finns på Youtube. Värt att lyssna in om man gillar sånt, och det gör man ju. Skit i första låten för den är ganska störig.

Bästa spår: Griffin

Pin It on Pinterest

Share This