Fem album med Anna of the North

av | aug 1, 2020 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Frank Ocean – channel ORANGE (2012)

Mitt album nummer ett föralltid. Detta album passar till alla situationer. Allt från kärlekssorg till träning. Det är ju ett tag sedan det släpptes och på den tiden brukade jag lyssna på det mycket, så det är många minnen som kommer tillbaka på de här låtarna. Både goda och dåliga. Det sätter mig i en slags skön och melankolisk stämning. Om det låter vettigt.

Bästa spår: Min bästa låt från det här albumet är naturligtvis Thinkin Bout You’.

Daughter – The Wild Youth EP (2011)

Jag vet inte om en EP är godkänd för det här formatet. Men alla låtar på den här samlingen får mig att känna så mycket. Det är så vackert och sårbart.

Bästa spår: Medicin

The Japanese House – Good at Falling (2019)

Jag har lyssnat på The Japanese House ett bra tag, så jag är verkligen glad att hon äntligen har släppt sitt debutalbum. Det är något speciellt med henne. Hennes texter, hennes röst och hennes låtar. Mitt första album var till stor del inspirerat av henne.

Bästa spår: Lilo

Kevin Abstract – American Boyfriend: A Suburban Love Story (2016)

Jag minns första gången jag hörde Kevin Abstract och jag har varit fast sen dess. Jag har gjort en spellista under titeln Norweigan Girl Friend eftersom jag är så inspirerad av honom. Jag älskar hans stil och hans sound. Hans berättelser inspirerar mig.

Bästa spår: Empty

Joni Mitchell – Both Sides Now (1968)

Det här är mitt go to album när jag behöver byta kurs och behöver låta mina tanka vandra. Det är ett sånt vackert album att lyssna på från början till slut. Jag brukar sätta på det när jag går promenader och så. Jag känner att den här skivan är min flykt från den moderna popvärlden.

Bästa spar: Both Sides Now’

Pin It on Pinterest

Share This