Fem album med Alice Boman

av | maj 30, 2020 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

David Bowie – Blackstar (2016)

Blev golvad av den här skivan när den kom. Mycket såklart på grund av omständigheterna, det blev så starkt. Men den är ju också helt fantastisk. Vilket album. Vilket avslut. Jag tycker sista låten är magisk: I Can’t Give Everything Away.

Joni Mitchel – Heijra (1976)

Upptäckte den här skivan först för något år sen och tycker den är så himla fin. Så lekfull. Lite svängigare liksom. Och så Jonis fantastiska röst och melodier. Amelia är min favorit.

Skriet – Skriet (2009)

Jag älskar soundet och tempot på den här skivan. Och stämningen. Något dämpat. Så vackert men också något som skaver.
Tycker att Fåglarna är den bästa låten, älskar hur den byggs upp.

Weyes Blood – Front Row Seat To Earth (2016)

Jag upptäckte Weyes Blood med den här skivan och lyssnade mycket på den när den kom. Älskar hennes röst och hur mycket utrymme den får. Och tycker så mycket om melodierna och instrumenteringen. Det händer så mycket – många oväntade vändningar. Och det känns så tidlöst. Gillar verkligen låten Be Free.

Radiohead – Amnesiac (2001)

Den här skivan har en så snygg ljudbild. Så många fina melodier och detaljer. Och jag gillar att den har en lite jazzig känsla ibland. Tycker det är svårt att välja en favoritlåt – det finns så många bra. Har alltid älskat slutspåret. Men väljer nog ändå You And Who’s Army. Hörde den i en film för ett tag sen och påmindes om hur stark den är. Tipsar också verkligen om filmen: Nawals Hemlighet.

Fotograf:
Alma Bengtsson

Pin It on Pinterest

Share This