Fem album med Agacy

av | okt 5, 2019 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Year of the Cat – Al Stewart (1976)

Slick, välproducerad musik från den brittiske Al Stewart och hans proffsmusiker. Jag köpte spontant ett riktigt slitet vinylexemplar för ett par år sedan och blev genast hooked. Titelspåret Year Of The Cat på över 6 sex minuter är fullmatat med solon som överlappar varandra. Underbart.

Bästa spår: Year of the Cat

All That You Can’t Leave Behind – U2 (2000)

Detta ett album som jag aldrig kommer tröttna på. Den börjar med superhiten Beautiful Day, följt av Stuck In a Moment You Can’t Get Out Of och Elevation. Den sistnämnda är ju catchig, men nödrimmen är inte något att hänga i granen. Efter en kort vistelse i New York för några veckor sedan, återupptäckte jag spåret med samma namn. Den är bra.

Bästa spår: New York

 Always Then – The KVB (2012)

Låtarna på detta album har de senaste vintrarna alltid lyckats smyga sig in på alla mina spring-spellistor. Det är något speciellt med att springa i ett mörkt och kallt Malmö med KVB i lurarna. Det känns som att jag får en bättre kilometertid.

Bästa spår: Hands

Puberty 2 – Mitski (2016)

Ett riktigt välskrivet album med många roliga och konstiga finesser. Dynamiken i låtarna är fantastisk och ovanliga i denna genre. Detta kan höras inte minst på albumets mest populära Your Best American Girl. Mitski har fler album, men de har jag inte lyssnat på än.

Bästa spår: Your Best American girl

Yourself Or Someone Like You – Matchbox Twenty (1996)

Jag är svag för amerikansk 90-tals alternative-rock. Detta album har jag lyssnat på sedan jag var en tre åring i Boston. Nu 23 år senare lyssnar jag igenom albumet någon gång i månaden för att ta en nostalgitripp tillbaka till min förskoletid.

Bästa spår: Back 2 Good

Pin It on Pinterest

Share This