Fem album med A Choir of Ghosts

av | apr 13, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Incesticide – Nirvana (1992)

När jag var barn så jobbade min farsa ner i London. På skolloven brukade jag följa med honom, det var en sju timmar lång och tråkig resa enkel väg. Men varje gång vi åkte så lyssnade vi på Incesticde och efter ett tag bestämde jag mig för att bli som Kurt Cobain när jag blev stor. Jag fick en elgitarr i julklapp, och har aldrig velat sluta spela sen dess.

Bästa spår: Aneurysm

Casually Dressed and Deep in Conversation – Funeral for a Friend (2003)

I högstadiet startade jag ett band som hette “Prosecutioner Penguin” och vi var alla helt kär i detta album. Vi gjorde en cover på Juneau från plattan och jag började spela musik mer än någonsin. Efter det så ville jag bli musiker på riktigt och började plugga musik på grund av FFAF.

Bästa spår: Juneau

The King is Dead – The Decemberists (2011)

När The King is Dead släpptes jag var fortfarande mycket förtjust i hardcore och death metal. Men när jag hörde albumet så blev jag förälskad. Det var då jag började spela på min akustisk gitarr. Efter att ha lyssnat på den så började jag utforska andra i samma genre som Damian Jurado, Bon Iver etc.

Bästa spår: Rox in the Box

silent signs – DeYardmond Edison (2005)

DeYardmond Edison är en av Justin Vernons (Bon Iver, Volcano Choir) tidigare projekt. Jag hittade skivan i en välgörenhetsbutik i England och hade aldrig hört talas om bandet. Men för fem spänn kan man chansa. Den är absolut en av de bästa skivor jag någonsin hört. Allt är så vackert och perfekt, och det känns som att solen skiner när jag lyssnar på den.

Bästa spår: bones

Levelling the Land – The Levellers (1991)

Det här är ett album till som jag och pappa brukade lyssna på i bilen. Jag kan varenda låt på albumet utantill, och det spelar ingen roll hur dåligt humör jag är på; när jag lyssnar på den slappnar jag av direkt. Enligt mig så är det ett av Englands bästa band genom tiderna, och det här är deras bästa album.

Bästa spår: Liberty Song

Fotograf: Robert Höglund

Pin It on Pinterest

Share This