Fem album Erik Holger

av | apr 4, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Mort Garson – Mother Earth’s Plantasia (1976)

Jag tycker att det här är ett så sjukt bra album! Blir typ hypnotiserad varje gång jag lyssnar på det. Ljuden, melodierna, atmosfären, allt är fantastiskt och otroligt inspirerande.

Bästa spår: Symphony for a Spider Plant

King Gizzard & The Lizard Wizard – I’m in Your Mind Fuzz (2014)

Finns få band som inspirerar mig lika mycket till att fritera låtar i ett hav av dist och modulationseffekter som King Gizzard. Det här är ett av de album som verkligen fått mig att inse hur mycket ljudbilden spelar roll för känslan i en låt, och hur kul det är att slumpmässigt slänga på effekter på master-spåret.

Bästa spår: Empty

John Maus – We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves (2011)

En av de saker jag gillar med John Maus musik är att den delvis är väldigt catchy men också outgrundlig och snirklig. Också hoppfull men samtidigt mörk. Ett av de album som fått mig att bli intresserad av synthar.

Bästa spår: Keep Pushing On

Ariel Pink – pom pom (2014)

Det här var det första Ariel Pink-albumet som jag lyssnade på. Kommer ihåg att jag först blev förvirrad, och sedan var fast. Verkligen en inspirationskälla för mig vad gäller att uttrycka sig till fullo genom musik.

Bästa spår: White Freckles

Black Sabbath – Black Sabbath (1973)

Där här albumet har funnits med mig länge men jag återkommer ständigt till det. Var kanske 11 år gammal första gången jag hörde det. Blev rädd. Sedan var man fast.

Bästa spår: N.I.B

Fotograf:
Henrik Lennartsson

Pin It on Pinterest

Share This