Fem akter du inte får missa på by:Larm

av | mar 1, 2018 | Artiklar, Läsvärt

På showcase-festivalen by:Larm i Oslo har du alla chanser att upptäcka minst ett dussin nya favoritband. Men när en lineup består till största delen av nya och små akter kan det vara svårt hitta rätt russin att plocka ur kakan. Daniela Lillhannus hjälper dig med det.

Kedr Livanskiy

Ett antal större musikmedier har redan noterat Yana Kedrina (med artistnamnet Kedr Livanskiy), och hennes eteriska techno är sannerligen värd att lyftas upp. Med influenser som sträcker sig från Inga Copeland till Kraftwerk skapar Moskva-musikern ett mörkt ljudlandskap av synthar. Överhuvudtaget är fredagens och lördagens program på The Villa värt att ta sig en titt på för diggaren av elektronisk musik.

När? Fredag 23.00 The Villa Main

 

Billie Eilish

Lovande artister är som bekant alltid mer spännande när de är mycket unga. Billie Eilish är sexton men har redan hunnit släppa ett antal singlar som kunde få Zara Larsson att bli grön av avund. Det blir spännande att se om &burn, hennes samarbete med Vince Staples, är en lika stor käftsmäll till hit live.

När? Torsdag 22.00 Sentrum Scene

 

Selmer

När vi nu befinner oss i Oslo är det obligatoriskt att se åtminstone ett norskt band. Om du bara ska välja en enda inhemsk akt rekommenderar jag Selmer. Det är tillbakalutad slacker-pop med låtnamn som Palm Tree och Surfin’ with U – nej, det låter inte särskilt norskt, men är kanske just den eskapism du behöver i de knappt minus tio grader som min väder-app utlovar till hela helgen.

När? Torsdag 20.30 Gamla eller lördag 21.00 Ingensteds

 

Yves Tumor

Yves Tumors senaste album låter som jag tänker mig att det låter att vara ensam inuti en maskin. Det är vackert och nästan obehagligt, och hans experimentella elektroniska lo-fi torde göra sig mycket bra live. Inte så konstigt att festivalens bokare själva rekommenderar honom som en av höjdpunkterna på by:Larm.

När? Torsdag 22.30 Blå

 

Sarah Klang

Du har säkert redan hört ett och annat om Sarah Klang, enligt många är hon nämligen Sveriges nästa stora musikhopp. Trots att det garanterat kommer fler tillfällen att se henne live i framtiden så bör du nu gripa din (sista) chans att “se henne innan alla andra”.

När? Torsdag 23.00 Mono eller fredag 23.30 Kulturkirken Jacob

Författare:
Daniela Lillhannus

Pin It on Pinterest

Share This