Exklusiv premiär och intervju med Marble Heads

av | Okt 26, 2017 | Intervjuer, Ny musik, Premiär

Idag står vi för premiären av det Malmöbaserade bandet Marble Heads nya singel Not Young Enough och vi passade på att ställa några frågor till bandet inför releasen. 

För de som inte känner till er sedan tidigare, hur började historien om Marble Heads?
– En mish-mash som blev något bra. En inlånad basist som blev gitarrist, en hobbytrummis som blev basist och sedan blev det Marble Heads.

Idag står vi för premiären av er nya singel Not Young Enough, berätta om inspirationen och skapandet bakom den!
– Är en tolkning av att inte kunna finna ro eller tillfredsställelse med det man har utan man fortsätter inbilla sig att det måste finnas en större mening och efter ”det” springer man som man inte har någon jävla aning om vad det är..

Ni arbetade tillsammans med producenten Ludwig Böss, hur var det?
– Hur go som helst, knappade fram en grym ljudbild medan han drog anekdoter från sin tid i Band of Horses.

Hur fick ni idén till omslaget till singeln?
– Det finns väl inget visuellt snyggare än skräckfilmer från 50-talet?

Ni har precis som jag en förkärlek till madchcester-eran och britpopen. Vad är det som lockar med den genren?
– Om du var ung när britpopen slog igenom så hade man inte så mycket val. Det var så mycket bättre än allt annat! Som åttaåring bytte man Backstreet Boys mot Oasis utan att blinka. Hela Madchester-grejen från sent 80-tal upptäckte man lite senare, men insåg att detta var den verkliga storhetstiden!

Och hur ser ni på genren idag?
– Genren känns stendöd tyvärr. De gamla jättarna låter som Status Quo idag och idag kommer det mest fram urvattnade Blur-kopior. Vi har väl ingen direkt önskan att låta som Britpop, men ibland kan man inte hjälpa det. Not Young Enough ser vi mest som en glad jävla dänga vi vill slänga i huvudet på folk.

Under 2016 släppte ni er självbetitlade debut-EP, vad har hänt sen dess?
– Vi lekte rundor med en del syntar på förra EP:n samt la på en jävla massa gitarrspår, så det första vi gjorde var att plocka in en till gitarrist så att inte Christofer skulle kollapsa. Annars har vi signat med Bakery Allstars, gjort våra första gig med Ivan och nu ska vi släppa vår första singel!

Vad händer härnäst?
– Vi skriver på nytt material till en EP som släpps till våren-18. Två låtar är klara, varav den ena är bland det bästa som skrivits i Sverige de senaste 15 åren. De två vi jobbar på nu är ännu vassare

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This