Exklusiv premiär och intervju med Lune

av | mar 19, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Hyllade Lune släpper sin egna elektroniska popversion av låten Wi-Fi som sedan tidigare finns ute i en version av Oskar Linnros. Vi har pratat med Lune om tankarna bakom låten och varför den tåls att utforska i olika versioner.

Kan du berätta om processen bakom Wi-Fi?
Wi-Fi fanns i kroppen och i luften långt innan den skrevs. Vi bodde i en studio och skrev låtar hela dagarna, den här skrevs på natten då vi slappnade av lite och bara va. Det var väldigt fint att vara med om när Wi-Fi vecklade ut sig.

 Låten finns redan ute med Oskar Linnros, på vilket sätt skiljer sig era versioner?
– Det är nått magiskt med Wi-Fi. Den fortsätter liksom att förändras hela tiden. Den skapar space och har så många lager att man måste bara ge upp att försöka hitta svar. Oskars version är någonting helt annat än min och de tycker jag säger mycket om låten. Det finns plats för helt olika sätt att berätta den.

 Varför tror du att det funkar att släppa flera olika versioner?
– Låten kommer från en och samma urkänsla men eftersom vi är två helt olika personer med helt olika uttryck så berättas den på olika sätt.

”Allt vi behöver finns inom oss.”

 Låtens ljudlandskap är väldigt intressant, hur tänkte du när du arbetade fram soundet?
– För mig är ljudlandskapet mellan det stora, magiska och det intima rummet. Alla ljud förmedlar exakt den känsla som låten är. Robin Bennik som har producerat den har verkligen fått till precis den känslan. Jag ser en stad som lyser upp långt där borta samtidigt som jag sitter med dig på golvet i köket där det känns som att ljuset blir till laser.

 Vad betyder Wi-Fi för dig?
Wi-Fi gör nått med mig på både ett spirituellt och fysiskt plan. Den lär mig att uppskatta djup och mystik. Den påminner mig om den vackra och oändliga kärlek jag känner i relation till mina vänner. Den inspirerar mig. Allt vi behöver finns inom oss.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Fotograf:
Isabel Guzman

Pin It on Pinterest

Share This