Esther: ”Jag blir inspirerad av mötet med människor”

av | dec 31, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer

Vi har tagit tempen på Esther inför det kommande året och det är med stora förhoppningar vi ser fram emot vad hon kommer att bjuda på under 2020.

Hur kommer det sig att du började med musik?
– Musiken har liksom alltid funnits hemma eftersom min pappa är musiker, så det har alltid funnits massvis med olika instrument att klinka på under min uppväxt. Men eftersom det var så nära till hands såg jag det aldrig som någonting jag skulle jobba med, utan snarare som ett naturligt tidsfördriv. Det var ganska nyligen som jag kom fram till att jag ville hålla på med musik på riktigt. I samband med att jag spelade in en version av en låt som jag lade ut på Soundcloud, som var första gången jag spelade in min egen sång.

Hur skulle du vilja beskriva din musik?
– Helst vill jag inte beskriva min musik, eftersom jag både tycker att min uppfattning är mycket mindre intressant än andras och för att den är så subjektiv. Dessutom är jag superdålig på att identifiera genrer. Men om jag ska försöka då – den är ganska skör och synthig… fin och ganska soft, tycker jag. Haha, äh det blir för taffligt. Sorry. Det är nog bäst att lyssna och avgöra själv.

”Vi har väldigt kul i studion och det finns en grundtrygghet i att någonting kommer att komma ur varje gång jag är där.”

Vart hittar du din inspiration?
– Jag blir inspirerad av mötet med människor. Jag tycker väldigt mycket om att skriva musik tillsammans med någon annan ända från start. Det blir som att man skriver något som ingen av parterna kunde ha kommit på helt på egen hand, och det tycker jag känns spännande. Jag jobbar väldigt tajt med Pontus Winnberg sedan snart två år nu, så han får nog hamna högst upp på min inspirationslista. Vi har väldigt kul i studion och det finns en grundtrygghet i att någonting kommer att komma ur varje gång jag är där.

Vad har varit mest minnesvärt i din musikkarriär hittills?
– Åh, det har hänt så mycket senaste åren att jag har lite svårt att välja. Men kanske ändå i april i år när jag släppte min första singel Follow Me Home och den fick superfin respons. Känns som att det öppnade upp lite dörrar för mig att den togs emot så väl. Alternativt när jag öppnade för Deportees inför ett slutsålt Berns. Det var också väldigt stort.

Vad ser du framemot under 2020?
– Jag ser framemot att skriva- och släppa massa ny musik! Och att spela mer live. 2020-peppen är definitivt på topp! Om jag var lite kaxigare skulle jag säga nåt i stil med ”Se upp, för här kommer jag”.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This