Foto: HBO

Foto: HBO

HBO ger oss första parketten till den två timmar långa enmansföreställningen med Billy Crystal. Föreställningen Billy Crystal: 700 Sundays blev en stor succé på Broadway och Crystal vann en Tony för den år 2005. Nu är han tillbaka med samma föreställning som man kan ta del av på C More.

Billy Crystal är en stor publikfavorit som man känner från När Harry mötte Sally och såklart som Oscarvärd. Men det är inte det här som är temat för hans enmansföreställning; utan det är om hans uppväxt. Det är en humoristisk och hjärtlig återblick på de 700 söndagar han fick tillsammans med sin far, jazzproducenten – som dog när Crystal var 15 år.

Det är härliga berättelser man får höra Crystal berätta; allt från baseboll till jazzen som flödade i hans närhet. När Billie Holiday tog honom på bio. Eller när hans far köpte en bil.

Tyvärr finns det delar som inte passar in i den här kärleksfulla nostalgiska återblicken. Delar som man kan nog lägga i kategorin “kiss-och-bajs”-humor. Som till exempel när 14-åriga Crystal upptäcker sitt kön. Behöver man verkligen ha med sådant, även om det handlar om ens uppväxt.

Helheten är vacker i Billy Crystal: 700 Sundays. Varje ögonblick räknas. Man vet aldrig hur många söndagar man får tillsammans.

Billy Crystal: 700 Sundays hade premiär på C More den 2 maj men kan även ses på C More Play samt Filmnet.

Pin It on Pinterest

Share This