Duschpalatset: ”Det finns mycket att hämta i tristess och rastlöshet”

av | Apr 21, 2017 | Okategoriserade

Duschpalatset gör popmusik utan komplikationer och idag släppte det sin debutsingel Drönare. Vi passade på att intervjua bandet om vardagsrealism, musik på svenska och såklart den nya singeln. 

Vilka är duschpalatset?
– Vi är Carro, Alva, Nike och Viktor. Vi kommer från Umeå och gillar att spela musik tillsammans. Andra intressen innefattar (men begränsar sig inte till) roliga klipp på internet, gå på spelningar, chilla och ha studiedag.

Vart kommer namnet från?
– Ett duschpalats är en härlig kabindusch med mycket utrymme i. Vi tror att man blir väldigt ren i ett duschpalats. Det passar lite med vad vi vill göra med vår musik; få utlopp för negativa känslor på ett katarsiskt sätt. Skrubba sig ren liksom.

Musik på svenska, var det något som var ett självklart val för er?
– Ja. Våra låtar hade inte gjort sig särskilt bra på engelska. Även om det kan låta grymt proffsigt att slänga sig med några ”yeah” och ”come on” så är det inte riktigt vår grej. Vi måste vara ärliga för att kunna leva med oss själva.

Er musik kretsar till stor del runt vardagsrealism så som snabbmat och dålig dygnsrytm. Hur kommer det sig?
– Det är jävligt lätt att skriva om efterfester och roadtrips. Det är lite svårare att sjunga om att doppa strips i glassen, Dr. Phil och att sova jävligt dåligt natten mot en onsdag. Det är en utmaning att försöka göra såna erfarenheter till något man vågar visa upp för andra.

Är den vardagliga vardagen något som inspirerar er?
– Ja, eftersom det är den tillvaro vi befinner oss i största delen av tiden. Det finns mycket att hämta i tristess och rastlöshet. Mjukisbyxor är mycket mer inspirerande än brunbrända ben i jeansshorts. Typ.

På fredag släpper ni er debutsingel Drönare, berätta lite om den.
Drönare är en poplåt som handlar om att vara fast på samma ställe alldeles för länge. Den är en känsloexplosion att spela. Det är den absolut första låten vi repade in tillsammans, vilket känns extra roligt nu när den släpps för alla att höra. Vi är sjukt stolta, verkligen.

Känner ni ofta att vardagen innehåller oskrivna regler och hur förhåller ni er egentligen till dessa vanor själva?
– Bandet kom till i samband med att vi alla tog studenten förra sommaren. Att flytta hemifrån, börja läsa på högskola, jobba heltid på café och för första gången känna att man är helt självständig från det som tidigare höll tillbaka en – självklart färgar det av sig i vår musik. Någon sa att vi lät barnsliga. Det är inget dåligt betyg.

Efter att bara ha hört ett smakprov är vi såklart nyfikna på vad som händer här näst, berätta!
– Vi repar och skriver nya låtar typ hela tiden. Förutom det ser vi fram emot att försöka skriva, spela och resa tillsammans så mycket som det går i sommar. Det hade vart sjukt kul att spela in mer musik förstås, men just nu fokuserar vi på att få till bra låtar och spela upp dom för alla som pallar lyssna.

Den 5 maj står ni på scen på Cantina Real, vad kan vi förvänta oss höra från er då?
– Det kommer bli snabbt, långsamt, lyckligt, sorgligt och pinsamt på samma gång. Och kanske någon låt som aldrig spelats live förut.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This