Det är pressvecka i Stockholm och jag har tagit en närmare titt på nästa års pre-spring kollektion hos Cheap Monday. Märket har varit trogen sin stil och estetik men ger oss ändå en del överraskningsmoment i form av oväntade tryck och intressanta materialval.

cheapmonday

Kollektionen har fått namnet Wasteland och beskrivs som en möjlighet att göra ett avtryck. Inspirationen grundar sig i storstadens gator, tegelväggar och tunnelbanor där klassiska mönster har fått en urban touch med hjälp av sprayburkar. Man visar upp oväntade siluetter och jag gillar den kantiga känslan som finns i många av plaggen. Jag ser också spår av skor från tidigare kollektioner då man återigen valt att satsa på kubiska klackar och spetsiga former.

Även på jeanssidan syns streetinfluenserna när leopardmönster möter rinnig graffiti. Det nya stretchiga materialet känns lovande då jeans ofta undviks just på grund av den begränsade rörelsefriheten. I övrigt finns här inga kolossala utsvävningar men när det gäller jeans föredrar jag personligen odödliga klassiker som modellen Second skin med hög midja och smala ben. Jag hade dock velat se mer utsvängda ben vilket kanske är den hetaste byxtrenden just nu men Cheap Monday är kända för sina skinny jeans och verkar stå fast vid den punkten.

Det jag uppskattar med kollektionen är hur märket tagit vara på klassiska plagg som den rutiga skjortan men trollat fram en egen version där nyskapande detaljer är framstående. Bland mina favoriter finns en 90-talsinspirerad magkort nättröja, en graffad t-shirtklänning och en väska i formen av en papperspåse. Den svarta skinnkepsen är en accessoar som jag tror kommer slå stort när solen kryper fram. I övrigt ser jag mycket spännen som för tankarna till friluftsliv och ryggsäckar, en detalj jag spottat här och var och som jag tror kommer bli en växande trend. Faktum är att merparten av kollektionen faller mig i smaken och jag är försäkrad om att jag inte är den enda som kommer försöka lägga vantarna på dessa guldkorn när de landar i butikerna.

bild(3) bild(4) bild(5) bild(6) bild(7)

Pin It on Pinterest

Share This