Calva Louise: ”Det är en tunn linje där allt är suddigt”

av | aug 7, 2018 | Intervjuer

Popmani har pratat med Jess Allanic från den Londonbaserade trion Calva Louise om deras nya singel Outrageous och om den brittiska punkscenen som alltid tycks vara vid liv. 

Hur började historien om Calva Louise?
– Alizon och jag träffades i skolan och började spela musik tillsammans. Vi bestämde oss att flytta till London, där vi träffade Ben på en spelning. Vi frågade honom om han ville spela in några demos tillsammans med oss och det var så bandet startades.

Berätta om er senaste singel Outrageous?
Outrageous handlar om den brist på sunt förnuft som vi upplever nu för tiden. Vissa är rädda för att säga vad dem tycker, deras tankar går i rädsla för att bli drabbade av samhället. Andra tar det som en chans och en ursäkt för att spränga bort sina sjunka tankegångar. Det är en tunn linje där allt är suddigt, där endast satir kan radera ens förvirring. Så vi äventyrar oss själva till en verklighet med en nypa humor och optimism.

Hur såg processen bakom singeln ut?
– Vi lyssnade på en mängd bra band som också har låtar som är uppbyggda på riktigt bra, men simpla riff och därifrån försökte vi att göra något liknade. Vi tittade också på en del filmer som har bra soundtrack, till exempel Edgar Wright’s Baby Driver. Det var därifrån vi kom på idén till musikvideon till Outrageous.

 

Har ni något nytt material på gång?
– Ja! Vi har precis spelat in ett album, så förhoppningsvis släpper vi en till singel väldigt snart.

Vad har ni för er nu i sommar?
– Vi spelar på en del festivaler och skriver på nytt material. Jag håller också på att färdigställa en serie-lyrik bok som kommer att släppas tillsammans med albumet.

Det känns som att Londons punk-scen alltid är aktiv, vad tycker ni om scenen där idag?
– Vi tycker att det är en grym scen och den är väldigt välkomnade också. Vi är inte födda i London, men när vi kom hit kände vi verkligen att vi tillhörde staden. Det finns många olika scener i London, alla är bra och väldigt olika. Så det finns alltid något för alla!

Har ni några tips till nya band som vill försöka ta sig in på scenen?
– Fortsätt njut av det du gör och gör det bästa du kan åstadkomma. Det är lätt att glömma att ha kul när du fokuserar på att vara den bästa musikern som du kan vara, men det är också lätt att glömma att du måste jobba så hårt du bara kan.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent

Fotografi:
Press

Pin It on Pinterest

Share This