UPPTÄCK: Diane Birch – Nite Time Talking

Diane Birch heter singer-songwritern som tillsammans med sina pianotangenter skapar mästerverk till alster i inspiration till storheter så som Patti Smith, Kate Bush och Portishead. 

Har du inte hört talas om Diane Birch tidigare finns det gott om musik att upptäcka. Inte minst hennes tredje studioalbum Nous som släpptes i början på förra året. Låten Nite Time Talking blev Diane Birch första release för i år och är helt klart ett av hennes bästa verk. Hypnotiserade toner tillsammans med en musikvideo i vacker svartvithet, gör det som Birch alltid gör bäst; berör en i själen.

”The song is inspired by my tendency to experience dramatic shifts in mood, anxiety, existential suffering and overall rawness of emotion at night. These hours are the dark brooding landscape of the my inner aggressor, pushing me to the deepest corners of myself. On this midnight battlefield I dance with my enemies and the sources of my suffering. I often emerge in the daylight ashamed of my theatrics, embarrassed and empty, yet strangely cleansed by the sacrilege of my rebellion.” Diane Birch

Kommentarer

Popmani ansvarar inte för innehållet i kommentarsfältet. Skribenten ansvarar själv för det hen skriver i kommentarsfälten på Popmani.se.

';