Billie Eilish släpper ny singel

av | nov 13, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Billie Eilish är tillbaka med ny musik. Therefore I Am, som är den tredje singeln för året, fortsätter på det existentiella temat.

Billie Eilish som släppte sitt debutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? förra året, har nu släppt Therefore I Am som är den senaste av flera låtar där Eilish ställer sig existentiella frågor. Everything I wanted som släpptes förra året handlade om baksidan av kändisskapet och My future som kom i år handlar om att strunta i andras åsikter.

Billie säger själv till Zane Lowe att textens budskap kan tolkas på flera sätt och vill inte säga hur hon tolkar den. Men soundmässigt låter den mer som hennes senaste album än årets tidigare singlar, som skiljt sig rätt rejält.

Låten bygger på filosofen René Descartes ord ”Cogito ergo sum” eller ”I think therefore I am”. Samtidigt släpptes även musikvideon till låten, där Billie ses springa genom ett stängt köpcentrum.

Eilish nästa album lär dock få vänta. Billies samarbetspartner Finneas har tidigare sagt att de inte vill släppa ett album medans pandemin pågår.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This