Bibio annonserar nytt album

av | maj 14, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Harmoniskt med vackra inslag från naturen, när Bibio bjuder på ett första smakprov från sitt kommande album Sleep On The Wing. 

Producenten och multiinstrumentalisten Stephen Wilkinson släppte så sent som i fjol det fantastiska albumet Ribbons. Nu har han annonserat ännu ett album som kommer att släppas den 12 juni via Warp och först ut från skivan är titelspåret Sleep On The Wing som kom i sällskap av en musikvideo animerad av Sonnye Lim.

Sleep On The Wing går i samma linje som låtarna vi hörde på Ribbons där Wilkinson bjöd på fältinspelningar från naturen i kombination av vackra harmonier och spår från den traditionella folkmusiken.

– Lyrikmässigt känner jag at låten har två aspekter: tanken på att vara i kölvattnet av en förlust och att med hopp, fortsätta livet för någon som gått. Genom att låta sig inspireras av vad den personen gjorde under sin livstid och vad de lämnade bakom sig, oavsett sakerna de sa, kunskapen de delade eller de saker som de gjorde, berättar Stephen Wilkinson i en kommentar.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This